Hoofd nek bovenrug schoudermassage

Hoofd-, nek-, bovenrug- en schoudermassage voor een goede doorbloeding

De centrale zone in de nek is een knooppunt van vele zenuwbanen. De hedendaagse manier van veel zittend werken en een stressvol leven zorgen voor frequent voorkomende nek- en schouderklachten.
Deze klachten vormen samen met rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. 

Bij vrouwen komen schouderklachten meer voor dan bij mannen en dit type klachten nemen ook toe met de leeftijd. In de schouder en de nek bevindt zich vaak veel spanning. Bekende oorzaken zijn het langdurig en gespannen achter de computer werken, steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist door langdurig dezelfde houding aan te nemen. 

Personen die stress hebben of gespannen zijn, kunnen een strak en pijnlijk gevoel hebben in het hoofd, de nek en de schouders. Spanning in de schouder en nek veroorzaken ook vaak hoofdpijn. Vaak zijn de pijnklachten van vastzittende nek en schouderspieren ook een uiting van de drukte van alledag [werk, relatie, sociale contacten enz], het zijn vaak tekenen van overbelasting. Ongeveer 70% van alle hoofdpijnklachten worden veroorzaakt door spanning in de nek en schouder.

Bij Thaise Hoofd-, Nek-, bovenrug en Schoudermassage wordt zowel drukpunttherapie als de Thaise massagetechniek toegepast. Het is een bijzondere massagemethode om de bloedcirculatie en spanning in spieren te verbeteren. Deze massage richt zich vooral op de nek en de schouders. Door middel van intensief kneden en strijken, worden de spieren losgemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd. De massage wordt aangevuld met een ontspannende hoofdmassage.

Hoe helpt de hoofd-, nek-, bovenrug en schoudermassage?

De schouder- en nekmassage is geheel gericht op herstel, doorbloeding en losmaken van deze spiergroepen. Na de massage zult u een los en ontspannen gevoel ervaren. Hoofdpijn en zorgen verdwijnen en gespannen spieren worden soepel gemaakt.  De massage heeft een positieve uitwerking op het zenuwstelsel en werkt preventief. Klachten zullen verminderen en/of verdwijnen. Het brengt je ontspanning, vermindering van pijn en geeft een hoger fysiek inzetvermogen. De massage versnelt de bloedstroom in de aderen en zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen. Als u hoofdpijn heeft, is het heerlijk als dit weggemasseerd wordt.
Dit soort massage kan zittend uitgevoerd worden en kan in een half uur gebeuren, zoals bijvoorbeeld tijdens de middagpauze. Het meest ideale effect wordt uiteraard bekomen bij een langer durende massage van een uur. Het is voor de masseur/masseuse handiger om met olie te werken maar deze massage kan desgewenst ook zonder olie uitgevoerd worden. Er wordt van tevoren altijd gevraagd hoe u de massage wenst, met of zonder olie. 
Zoals bij elke massage kan u na de behandeling genieten van een heerlijke kop Fair Trade thee.